OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE KARABURMA


Zapušena wc šolja, ali i bilo koji odvod može, ali ne mora da bude veliki problem.

Veliki problem je kada zanemarimo očigledne simptome zagušenja i kada čekamo, sve dok se wc šolja toliko ne zapuši da je nemoguće koristiti je.

Ukoliko odreagujete na vreme, sama intervencija se vrlo lako rešava, nakon samo jednog dolaska vodoinstalatera na vašem mestu.

 

Šta da radite, da nikada nemate problem zapušene wc šolje?

Činjenica je da se odvodi ne zapušavaju sami od sebe.

Za to je uvek potrebno da neko stalno ili povremeno u odvode sipa materije koje nisu dobre u kombinaciji sa vodom, odnosno ne rastvaraju se u vodi već stvaraju prepreku i voda ne može slobodno da prolazi, što može dovesti do izlivanja vode sa otpadnim materijama iz wc šolje, kao i do oštećenja cevi.

Ono što je do vas i što možete uraditi jeste da u odvode bilo koje vrste ne bacate stvari kao što su vate, vlažne maramice, štapiće za uši, ostatke od hrane, ulja, masti i soc od kafe.

Kako da sami otpušite wc šolju, pod uslovom da je blago zagušenje u pitanju?

U nekim situacijama moguće je da ćete uspeti sami da otpušite wc šolju, iako se uvek preporučuje da pozovete vodoinstalatera za ovu vrstu intervencije.

Ukoliko su zagušenja nastala trenutno i nema tvrdokornih naslaga, može da vam pomogne vakum guma, ili neki od recepata sa interneta.

Jedan do njih je kombinacija sode bikarbone i vode, zatim tu je providna folija koja se namota po obodu wc šolje.

Ukoliko imate kućnu sajlu, možete probati sami da odgušite wc šolju, ali ne garantujemo uspeh.

Koji je najefikasniji način za otpušavanje wc šolje i zašto?

Najefikasniji način da rešite problem zapušene wc šolje jeste da pozovete vodoinstalatera. Ne samo da će stručna osoba odmah moći da detektuje problem i izabere pravi način da ga reši, već ćete uštedeti mnogo vremena u pokušajima da otpušite wc šolju, a sve bez uspeha.

Takođe, ono što vi ne možete znati je stepen zagušenja wc šolje.

Postoje određeni simptomi koji ukazuju na to da je wc šolja zapušena, ali stvarno stanje može utvrditi samo vodoinstalater koji ima dovoljno iskustva ali i znanja da to proceni.

Zbog čega je stepen zagušenja u wc šolji važan?

Od toga koliko su cevi zapušene, zavisiće i svaka dalja intervencija. Stvar je u tome, da je važno odrediti stepen zagušenja, kako bi vodoinstalater znao koji alat će najefikasnije rešiti problem.

Vodoinstalateri koriste jednu vrstu alata za blaža zagušenja, a drugu vrstu alata za teža zagušenja. Za blaža zagušenja dovoljno je da vodoinstalater iskoristi vakum gumu ili profesionalnu sajlu, kako bi cevi opet bile prohodne, dok se za teža zagušenja i tvrdokorne naslage primenjuje mašinsko zagušenje wc šolje.

Mašine za rad pod pritiskom, kao i električne sajle pokazale su se najefikasnijim, kod jakih zagušenja, bez obzira o kom odvodu se radi.

Ove mašine se koriste i za otpušavanje wc šolje i za otpušavanje kade, sudopere ili lavaboa i veoma uspešno otklanjaju sve naslage koje su se nataložile.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com