OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE MIRIJEVO


Ponekad nije važno da sve znamo, koliko je važno da poznajemo one koji mogu da nam reše bilo koji problem koji imamo.

Važno je samo da problem prepoznamo i da možemo da razlikujemo kada je sitaucija alarmantna a kada ne.

Baš tako je i u slučaju zagušenja wc šolje, gde moramo znati da prepoznamo simptome i odreagujemo u skladu sa ozbiljnošću situacije.

 

Koji su simptomi zagušenja wc šolje?

Postoje sasvim očigledni simptomi ozbiljnog zagušenja wc šolje, a to se vidi po tome što kad pustite vodu, ona ne otiče, kako bi trebalo, već jako sporo otiče ili ne otiče uopšte već stoji ili preti da se izlije iznad nivoa wc šolje.

Drugi alarmantan uzrok koji se javlja jesu neprijatni mirisi, koji dolaze iz wc šolje i kupatila a posledica su naslaga i mešanja ostataka hrane koja se zalepila na obodima cevi.

Ukoliko ste primetili neke od ovih simptoma ne savetujemo vam da problem rešavate sami, jer je izuzetno neprijatan za neiskusne majstore i amatere. Vodoinstalateri su već dovoljno ispraksovani i vešti da se izbore sa svakom situacijom ovog tipa, pa je najbolje rešenje da ih pozovete.

Ukoliko voda preti da se izlije iz wc šolje, nemojte više čekati ni minut, jer je ovo veoma hitna situacija koja se mora rešiti što pre.

Da li je zagušenje bidea opasno?

Otpušavanje bidea radi se na isti način, kao i otpušavanje wc šolje.

Zagušenje bidea može biti komplikovano kao i druge vrste odgušenja ako ne vodite računa o odvodima.

Za otpušavanje bidea takođe vam je potreban dobar vodoinstalater koji može svojom efikasnom metodom da reši bilo koji problem.

Koje metode majstor koriste za otpušavanje wc šolje i bidea?

Za otpušavanje bilo kog odvoda koriste se iste mašine i alati koji se koriste i za otušavanje wc šolje, kao i za otpušavanje kade, lavaboa, sudopere, tuš kabine.

Razlika je samo u tome koliko je zagušenje ozbiljno.

Kako majstori mogu da otkriju koliko je zagušenje u nekom odvodu?

Za detekciju mesta i stepena zagušenja koriste se posebne kamere za snimanje cevi. Postoje termalne kamere za zatvorene objekte, optičke kamere za kanalizaciju i geofon koji se koristi za spoljnu detekciju.

Uz pomoć ovih modernih kamera, sa lakoćom se može utvrditi tačno mesto zagušenja, kao i stepen zagušenja.

Kamere u ovom slučaju prolaze kroz cevi i snimaju stanje u cevima, što se veoma efikasno emituje i na ekranu, de vodoinstalateri imaju jasnu situaciju stanja u cevima, a ne moraju da ruše zid i da obijaju cevi, čime bi dodatno iskomplikovali celu intervenciju.

Kada vodoinstalateri dobiju tačnu informaciju oni se odlučuju i na koji način i pomoću kojih metoda će izvršiti otpušavanje wc šolje.

Da li će primeniti mašinsko otpušavanje koje je i najdelotvornije ili samo ručno otpušavanje, ukoliko se ispostavi da je zagušenje lakše. Mašinsko otpušavanje sigurno dovodi so rezultata i zato većina majstora prvo primenjuje ovu vrstu metode.

Svakako vodoinstalater će vam predočiti sve opcije o samoj intervenciji, njenom trajanju i ceni a vi ćete odlučiti da li želite samo detekciju ili kompletnu uslugu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com