OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE SAJLOM

U slučaju kada je zagušenje wc šolje delimično, odnosno kada nije totalno zagušenje i ne zahteva mašinsko otpušavanje wc šolje, primenjuje se jedna od dve metode ručnog otpušavanja wc šolje.

To je pre svega odgušenje wc šolje sajlom.

Vodonstalateri uvek sa sobom nose profesionalnu sajlu za blaža zagušenja i uz pomoć nje uspevaju da reše plića zagušenja. Blaga zagušenja wc šolje, možete prepoznati po neprijatnim mirisima i vodi koja sporo otiče.

To je najsigurniji znak da kroz prolaz postoje ograničenja u vidu naslaga koje su se nataložile u cevima.

DOSTUPNI SMO 24 SATA DNEVNO/ SEDAM DANA U NEDELJI!

Nisu sva zagušenja wc šolje i drugih odvoda teška i komplikovana. Ponekad se javi trenutno zagušenje wc šolje ili zagušenja slabijeg inteziteta, koje nije nastajalo mesecima.

Glavna razlika između slabijeg i jačeg zagušenja jeste u tvrdoći naslaga. Kod blagih zagušenja naslage su mekše i njih vodoinstalater uspeva da otkloni ručnim alatom, kao što je sajla dok se tvrdokorne naslage moraju razbiti jedino mašinskim putem.

Otpušavanje wc šolje sajlom je najčešće korišćena metoda kod blažih zagušenja i vodoinstalater obično uz pomoć nje ispituje situaciju, kako bi utvrdio koliko je zagušenja ozbiljno.

Ukoliko ste bili oprezni sa odvodom i niste bacali ostatke od hrane, niti veće komade vate i dugih stvari koje se ne rastvaraju u vodi, možete se nadati brzom ogušenju.

Ipak, bilo koje zagušenje wc šolje, jeste hitna intervencija i ukoliko je vaša wc šolja zapušena, možete pozvati vodoinstalatera u bilo koje doba dana ili noći.

Većina servisa poseduje svoju službu za hitne intervencije. bez obzira na stepen zagušenja, otpušavanje wc šolje, može uraditi samo stručna osoba koja ima sve potrebne dozvole za korišćenje ručnog alata ili mašina za otpušavanje wc šolje.

Otpušavanje wc šolje sajlom, jeste jedna od prvih metoda i obično se zagušenje veoma uspešno otklanja, tako da su cevi ponovo prohodne. Podrazumeva ručno okretanja sajle, posebnim pokretima, koji omogućavaju posebnu rotaciju, koja može otkloniti čep ili blokadu.

Potrebno je okretati sajlu više puta, kako bi cela intervencija bila obavljena temeljno. Iako nema baš mnogo efekta, kod blažih zagušenja može pomoći i istovremena upotreba hemijskih preparata za čišćenje wc šolje i odgušenje wc šolje, koje se može koristiti kao pomoćno sredstvo uz upotrebu sajle. Važno je naglasiti da vodoinstalaterska sajla, nije isto što i kućna sajla koju večina ljudi ima kod kuće, tako da je najvažnije da ne pokušavate ništa sami, jer ne možete sami ustanoviti kakva je priroda zagušenja.

Detekciju mora izvršiti vodoinstalater, koji će vam nakon detekcije reći da li se radi o blažem ili jačem zagušenju, a zatim će vam predložiti moguća rešenja.

Svakako, zagušenje slabijeg inteziteta je mnogo lakše rešiti, sama intervencija traje kraće i jeftinija je od mašinskog otpušavanja wc šolje.

Drugi način da se efikasno otpuši wc šolja je pored sajle i upotreba vakum gume. Jedna od ova dva načina će sigurno efikasno rešiti problem, a nakon toga vam ostaje samo da sami vodite računa o tome da ne bacate nerastvorive materijale u wc šolju.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com