OTPUŠAVANJE WC ŠOLJE VIŠNJICA


Zapušena wc šolja jeste veliki problem, ali je još gore, ako zanemarite i zapostavite taj problem.

To vam nikako ne ide u prilog jer na prvom mestu možete napraviti još veće oštećenje, a na drugom mestu nećete moći da koristite wc šolju, niti bilo ko od vaših ukučana. Zato je najbolja opcija da problem sasečete u korenu i rešite problem dok je još slabo zagušenje.

 

Na koji način nastaje zagušenje u wc šolji?

Zapušena wc šolja ne nastaje preko noći, već je ona posledica dugotrajnog bacanja otpadaka od hrane, vlažnih maramica, vate i ostalih sredstava, a zajedničko svima njima je da se ne mogu rastvoriti u vodi, te prilikom bacanja u odvod i u dodiru sa vodom oni nabubre ili naprave čep zbog koga voda i ljudski otpad ne mogu normalno da prolaze.

Što je više tog otpada zagušenje postaje jače, naslage su tvrde i teže ih je otkloniti.

Na koji način funkcioniše otpušavanje wc šolje?

Otpušavanje wc šolje ili bilo kog odvoda mora se uraditi detaljno i precizno, a to znači da bi trebalo potpuno odstraniti sve blokade i naslage sa cevi.

Nije dovoljno samo otpušiti cevi, jer u suprotnom može doći do ponovnog zagušenja i u tome se razlikuje i profesionalno odgušenje od mašinskog.

Da li recepti sa interneta mogu da pomognu?

Na žalost recepti sa sodom bikarbonom, deterdžentom i folijom ne mogu dati trajno odgušenje. Istina oni mogu pomoći kao preventiva, baš kao i sredstva za otpušavanje wc šolje, koja mogu trenutno otpušiti i očistiti wc šolju.

Ipak za trajnije i efikasnije otpušavanje biča vam potrebna profesionalna intervencija. Rešenje nije da trenutno otpuše wc šolju, dok naslage ostaju i dalje zalepljene za cevi, već da trajno rešite problem.

Česta odgušenja mnogo više koštaju. Ono što bi trebalo da uradite nakon intervencije jeste da se držite saveta, koji će vam pomoći da odvode trajno držite prohodnim.

U čemu je razlika između amaterskog otpušavanja wc šolje i profesionalnog otpušavanja wc šolje?

Razlika je pre svega u znanju i iskustvu, a zatim i u alatima i mašinama koje se koriste prlikom otpušavanja.

Amateri i obični ljudi koji nisu profesionalni vodoinstalateri nemaju dozvolu ali ni znanja da upravljaju profesionalnim mašinama koje se koriste kod mašinskog otpušavanje wc šolje.

Mašinsko otpušavanje wc šolje je jedina opcija kada je u pitanju jače zagušenje, u tom slučaju teško da problem možete rešiti bez pomoći vodoinstalatera. Mašinsko otpušavanje je najefikasnije i jedino koje može otpušiti svaku vrstu odvoda. Ipak, i nakon otpušavanja odvoda, morate voditi računa o održavanju odvoda.

Niikako nemojte bacati ostatke od hrane, niti higijenska sredstva, jer se ona ne mogu rastvoriti u vodi, i sigurno će dovesti do zagušenja.

Na kraju važno je da povremeno proverite stanje vaših odvoda, kako bi sprečili bilo koju dalju intervenciju.

Ukoliko kupujete novi stan ili kuću obavezno anagžujte vodoinstalatera, da pogled aodvode i uputi vas kako da dalje postupate. Preventiva je uvek bila najbolja opcija. Naravno za svaki slučaj i za prvo vreme, zgodno je ako imate vakum gumu ili sajlu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com